Stuurliedenvergadering

Het traject waarover geroeid wordt telt meerdere bruggen en een inhaalverbod ter hoogte van een versmalling van het vaarwater (zie plattegrond Dwarswatering, Leiderdorp hieronder). Om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen is er, voorafgaand aan ieder blok, een stuurliedenvergadering. Deze stuurliedenvergadering is verplicht voor alle stuurlieden en ongestuurde nummers. Om er zeker van te zijn dat iedereen deze vergadering bijwoont, wordt de aanwezigheid van de ploegen bijgehouden. Indien de stuur of sturende roeier niet aanwezig is bij de stuurliedenvergadering kunnen er strafmaatregelen worden genomen.

Om goed op de hoogte te zijn van regels betreffende inhaalverboden, voorrang, etc. raden wij iedereen aan om het wedstrijdreglement al voor de wedstrijd door te lezen. Deze is te vinden op deze site onder het kopje ‘Bepalingen’.

Voor vragen kan je mailen naar [email protected] of deze stellen bij de stuurliedenvergadering.

Wedstrijd

Tussen het vlot en de start van de 500m bevindt zich een smalle brug waarvoor de palen dienen te worden ingetrokken (zie instructiefilmpje). Dit zal op de stuurliedenvergadering besproken worden, maar wij raden aan dit van te voren alvast een keer op eigen water te oefenen. Dit voorkomt dat je op de wedstrijd voor verrassingen komt te staan.

Als je onder de brug door bent roei je richting de start van de 500m. Houdt er rekening mee dat het niet is toegestaan verder dan de start van de 500m op te roeien. Oproeien is hierdoor maar zeer beperkt mogelijk! Bij de start ga je aan de goede wal op volgorde liggen (oneven nummers starten aan bakboordwal, even nummers aan stuurboordwal).

Na de 500m roei je meteen door richting de start van de 250m, en ga je weer op volgorde klaar liggen. Let op dat je nu aan de andere wal start! Er wordt begonnen met starten van de 250m zodra de eerste ploegen klaarliggen.

Na de 250m roei je door tot het einde van de Dwarswatering (waar het water weer smaller wordt) en volg je de instructies van de oplijners om klaar te gaan liggen voor de 1250m. Er zal begonnen worden met starten als alle ploegen op de 250m gefinisht zijn.

Na de 1250m vaar je terug onder de smalle brug door, roei je aan stuurboordwal voorbij het vlot, en maak je rond als je het vlot voorbij bent. Wacht hier tot je mag aanleggen.
Als je een boot overneemt, zorg dan dat je op tijd klaar staat bij het vlot.

Scroll naar boven