Baan

Stuurliedenvergadering
Het traject waarover geroeid wordt telt meerdere bruggen (zie plattegrond Dwarswatering, Leiderdorp hieronder) en een inhaalverbod ter hoogte van een versmalling van het vaarwater. Om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen is er, voorafgaand aan ieder blok, een stuurliedenvergadering. Deze stuurliedenvergadering is verplicht voor alle stuurlieden en ongestuurde nummers. Om er zeker van te zijn dat iedereen deze vergadering bijwoont, wordt de aanwezigheid van de ploegen bijgehouden.

 

Om goed op de hoogte te zijn van regels betreffende inhaalverboden, voorrang, etc. raden wij iedereen aan om het wedstrijdreglement al voor de wedstrijd door te lezen. Deze is te vinden op deze site onder het kopje 'Bepalingen'. Voor vragen kan je mailen naar [email protected] of deze stellen bij de stuurliedenvergadering.

 

Wedstrijd
Tussen het vlot en de start van de 500m bevindt zich een smalle brug waarvoor de palen dienen te worden ingetrokken (zie instructiefilmpje beneden). Dit zal op de stuurliedenvergadering besproken worden, maar wij raden aan dit van te voren alvast een keer op eigen water te oefenen. Dit voorkomt dat je op de wedstrijd voor verrassingen komt te staan.

Zie hier een instructievideo: https://www.youtube.com/watch?v=sCOgv7j74Dk 
 

Als je onder de brug door bent roei je richting de start van de 500m. Houdt er rekening mee dat het niet is toegestaan verder dan de start van de 500m op te roeien. Oproeien is hierdoor maar zeer beperkt mogelijk! Bij de start ga je aan de goede wal op volgorde liggen (oneven nummers starten aan bakboordwal, even nummers aan stuurboordwal).
 

Na de 500m roei je meteen door richting de start van de 250m, en ga je weer op volgorde klaar liggen. Let op dat je nu aan de andere wal start! Er wordt begonnen met starten van de  250m zodra de eerste ploegen klaarliggen.
Na de 250m roei je door tot aan de keerboei en volg je de instructies van de oplijners om klaar te gaan liggen voor de 1250m. Er zal begonnen worden met starten als alle ploegen op de 250m gefinisht zijn.

 

Na de 1250m vaar je op terug onder de smalle brug door, aan stuurboordwal voorbij het vlot, en maak je rond achter de keerboei. Wacht hier tot je mag aanleggen.
Als je een boot overneemt, zorg dan dat je op tijd klaar staat bij het vlot!

 

 

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

 

Email:

[email protected]

 

Bereikbaarheid

Vanaf Leiden Centraal rijden er verschillende bussen naar Asopos de Vliet. Kijk voor actuele vertrektrijden op uw reisinformatie app.

Er is GEEN parkeergelegenheid in de straat van Asopos de Vliet. Op het terrein van de LOI en voor de LOI kan NIET geparkeerd worden.

Parkeren kan bij de woonboulevard De Baanderij. 

Asopos de Vliet